Pregleda: 1350

10 Najljepših plaža u Hrvatskoj


Hrvatska je poznata u svijetu po prelijepoj obali, čistom moru i naravno mnogim plažama koje daju pravu ljepotu jednoj malenoj priobalnoj zemlji. Kažu za Hrvatsku da je „Zemlja sa 1000 otoka“, pa nas ne čudi toliki broj plaža koje doslovno očaraju već na prvu. Hrvatske plaže su poznate diljem svijeta, pa nam iz godine u godinu dolazi sve veći broj gostiju. Donosimo vam popis 10 najljepših plaža u Hrvatskoj.


1. Plaža Beritnica - se nalazi na otoku Pagu u blizini mjesta Metajna. Plaža je poznata po 3 divovske stijene koje izviru iz mora a koje su na mnogim fotografijama simbol otoka Paga. Plaža je duga i šljunčana, bez prirodne hladovine kao ni sadržaja na plaži jer je udaljena od naselja nekoliko kilometara. Najbliži kafić je na plaži Ručica u blizini.


 2. Plaža Stiniva Vis - je jedna od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj. Skrivena između stijena koje okružuju plažu s malim prolazom do šljunčanog dijela koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Plaža je sačinjena od većih oblutaka i šljunka, smještena u uvali ima toplo i čisto more, koje je iznimno mirno. Posebno je kod ove plaže što je okružena visokim stijenama, pa na njoj uvijek imate prirodnog hlada. Na samoj plaži se nalazi maleni ugostiteljski objekt. Na ovom linku provjerite temperaturu mora na Visu.

3. Plaža Divna Pelješac - ova plaža se nalazi na sjevernoj strani poluotoka Pelješca ispred otočića Divna po kojemu je plaža dobila ime. U neposrednoj blizini ove prekrasne plaže smjestio se istoimeni kamp, te kafić koji će vas oduševiti osvježavajućom ponudom pića. Jedan dio plaže ima prirodnu hladovinu obližnje borove šume, ipak veći dio plaže je izložen suncu.


4. Telašćica - ova plaža se nalazi unutar parka prirode Telašćica i nacionalnog parka Kornati. Plaža je zapravo slano jezero Mir koje je poznato po svojim ljekovitim svojstvima što mu povećava popularnost. Ovdje možete pobjeći od svakodnevnih gužvi i užurbanog načina života.


5. Pritisčina - plaža Pritisčina se nalazi na južnoj strani otoka Visa, najbliže mjesto joj je Podhumlje. Plaža je uklesana u stijenama, prirodnog izgled i ljepote ostavlja svoje goste bez daha.


6. Skarun - Plaža Sakrun je najpoznatija plaža na Dugom otoku i vjerojatno najpoznatija pješčana plaža u Hrvatskoj. Nalazi se na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka, i sa svojim pogledom na južnu pučinu Jadrana očarat će sve goste koji žele nezaboravne trenutke u istinskom prirodnom ambijentu. Do plaže je ljeti iz mjesta Božava organiziran maleni vlakić koji vodi direktno na plažu Sakarun koji vozi u ljetnim mjesecima. Pogledajte više slika plaže Sakarun


7. Zlatni Rat - ovo je najpopularnija plaža na Braču, nalazi se u mjestu Bol i jedan od simbola Hrvatske. Plaža Zlatni Rat je posebna već po svojoj figuri, naročito ako se gleda iz zraka sa svojim vrhom koji mijenja oblik ovisno o tome s koje strane puše vjetar. Zaštitni je znak hrvatskog turizma i glavni je detalj mnogih brošura ili čestitki.


8. Žanja Cres - Prekrasna skrivena uvala na osami koja plijeni ljepotom, udaljena nekoliko kilometara od najbližih naselja garantira mir i tišinu za sve svoje posjetitelje. Do ove plaže se može doći jedino pješačenjem ili plovilom, morskim putem.


9. Velika Duba - ova plaža se nalazi u Makarskoj rivijeri u mjestu Živogošće - Blato, poznata je još pod nazivom Dubai. Šljunčana plaža, okružena borovom šumom koja daje prekrasan kontrast plaži, jedna je od najljepših plaža u južnoj Dalmaciji.


10. Kremena – Kremena je još jedna prekrasna plaža na poluotoku Pelješcu koja oduzima dah. Plaža se nalazi u mjestu Žuljana iu uvali Vučine.Pratite nas
Najbolji sajt za privatni smeštaj u Crnoj Gori

Pomažemo vam da odaberete najbolji smeštaj u Crnoj Gori i nek vaše putovanje bude nezaboravano. Omogućavamo vam da donesete pravu odluku u odabiru smeštaja. Kada budete željeli da rezervišete ušteđujete čak do 30% jer ne plaćate smeštaj putem posrednika već ste direktno u kontaktu sa vlasnikom.

Novi smeštaj, Akcije i popusti, Jeftini Avio Letovi, Slike Crna Gora, Rent A Car, Smeštaj u svetu, Vremenska prognoza, Turističke Agencije

Budite i vi dio naše grupe i reklamirajte besplatno vaš privatni smeštaj pridruži se